Politika Haber Girişi : 02 Mart 2024 10:13

Şahin diliyle serçe projeler

Şahin diliyle serçe projeler
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, dün akşam geniş bir katılımla yeni dönem için yapacağı projelerini açıkladı.

Harput Gündem/Elazığ - Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları yeni dönem belediye başkanlığı için kolları sıvamış durumda. Dün akşam geniş bir katılımla sunduğu “Yeni Yüzyılda Elazığ Vizyonu” ismi altında bir dizi projeler açıkladı. Programın açılışından sonuna kadar sergilenen performans oldukça profesyonel bir hazırlığın özeti gibiydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın taktiklerine benzer bir biçimde hazırlanmış Sayın Başkan. Bazı projeleri farkında olmadan tekrarlaması ve birkaç duraksama dışında akıcı bir konuşma ve özgüvenli duruşunun hakkını teslim etmek gerek.  Gel gelelim bu kadar hazırlığın sonunda sıfıra sıfır elde var sıfır.

 

Elazığ şehrinin sancılarından bihaber şekilde seçimlere hazırlanan Başkan’a sesleniyoruz. Özel sektörün üstlenmesi gereken katılımlarda belediyenin rolü projelerde teşvik edici adımlar atmak mı yoksa bu projeleri kendisinin üstlenmesi mi? Tekstil kent projesi tamamen bir handikap. Tekstil firmalarını buraya çekecek cazip adımlar atmadıktan sonra site adı altında bina yığını yapmanın ne anlamı var? Üstelik atı alan Üsküdar’ı geçti bile. Erzurum Büyükşehir Belediyesi son beş yılda şehri adeta tekstil kente çevirdi. Kahramanmaraş ve Malatya’dan sekecek tekstil fabrikalarını yıllardır biz beklerken Erzurum Büyükşehir Belediyesi attığı adımlarla 20’ye yakın tekstil firmasını Erzurum’a taşıdı. Hali hazırda üretim yapan bu firmalar Elazığ’a ürün satmaya başladılar bile. 2020 yılının sonunda AA bu konuda ulusal haberlerini yaptı. Sayın Başkan Şerifoğulları keşke bu haberleri okusaydı.

 

Belediye sorumluluklarının uzağında -Asfalt yollar köstebek yuvası haline dönmüşken çöpler ortalıkta sağa sola savrulurken - Elazığ Belediyesi kurumlara kar getirecek projeler peşine düşmüş durumda. Şehrin dört bir yanı toz duman altında, sürekli su kesintileri ile karşı karşıyayız ama Hamzabey’den su getirecek bir çalışmanın adı geçmiyor. Lisanslı depoculuk, şehrin lisanslı ürünlerini tanıtmak İl Turizm Müdürlüğü’nün işi değil mi? Hayvancılık için ortaya konan projeyi Ticaret Borsası yerine Belediye neden açıklıyor. Daha bir yıl önce Elazığ Ticaret Borsası seçimleri yapılırken Başkan Dumandağ böyle bir konuya değinmemişti bile. Bir yıl içinde ne değişti de bu proje için adım atıldı. Ya da şöyle soralım Ticaret Borsası’nın “Fırat Hayvan Ürünleri Tedarik ve Ticaret Merkezi” projesinden haberi var mı? Bundan 30-40 yıl öncesine kadar Elazığ hayvancılık konusunda Konya ile Türkiye birinciliği ile yarışırken bugün sıralamada Elazığ’ın esamesi okunmuyor. Çünkü bu konuyu da Erzurum’a kaptırdık. 2019’da bitirilen Erzurum Canlı Hayvan Borsası bölgenin en büyük pazarı konumunda. Elazığ hayvan pazarı ise çöplükten geçilmiyor.

 

En büyük hayal kırıklığı ise; Elazığ Belediyesi kendi borçları ile uğraşırken mikrokredi dağıtma projesi açıklanıyor. İnanması en güç ve uygulanması imkansız gibi görünen bu proje kimin fikriydi merak ediyoruz. İklim değişikliği, seyir yolu, Açıklanan her bir proje çok iyi ama bu konuları üstlenmesi gereken kurumlar ortada yokken belediye asıl görevlerini unutmuş ticaret peşinde koşturuyor. Bu projeleri ortaya koyacak bütçeyi Başkan ayarladı mı diye sormak gerek. Milyarlarca liraya ihtiyaç duyulacak bu açıklamalar için garanti verebilir mi? Ülkede 81 şehir varken be yaptım oldu deyip her konuda şu konuda bu konuda bölgenin üssü biz olacağız söylemleri gerçekçi durmuyor. Zafere giden her yol mübahtır fikriyle hareket edip her sözü vermemesi gerekirdi. Rakip Başkan adayları bunun bir tık üstünde vaatler gerçekleştirince oyların rakibe mi gitmesi gerekiyor?

 

Genel anlamda park ve bahçelerden bahsedildi ama net bir proje ismi verilmedi. Orman Müdürlüğü ve Karayolları arazisi üzerinde yapılacak yaşam alanı net olan belediyenin üzerine düşen üzerine düşen tek projeydi.

 

Eyvallah Başkan eksik olmayın fakat size zahmet şu yolları bir elden geçirin. Şu park alanlarını imara açıp şehri beton yığınına çevirmekten vazgeçin de nefes alacağımız alanlar yapın. Altyapı iyileştirmeleri için ortaya bir reçete koyun. Su problemini çözün de temiz bir su içelim. Vatandaş en azından kendi gözüyle göreceği hizmetleri alırsa siz de onların oylarını almaya o kadar yakın olursunuz.

 

Son bir şey de “yapacağız“ söyleminden vazgeçip Erdoğan’ı örnek alarak somut hale gelen projeleriniz için “yapıyoruz” deyin.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.